eenlingboxen kalveren

Bij Topcalf bieden wij een uitgebreid assortiment aan eenlingboxen voor kalveren aan. Onze eenlingboxen worden door onze vakmensen zelf ontworpen en geassembleerd in Raalte. De Topcalf eenlingboxen worden ontwikkeld vanuit een visie waarbij kalfcomfort en arbeidsgemak altijd centraal staan om zo een optimale situatie voor kalf en melkveehouder te creëren.

Bij Topcalf bieden wij kalverhuisvestingen met eenlingboxen voor 1 t/m 5 kalveren aan. De Topcalf Mono eenlingbox is verkrijgbaar in verschillende groottes. Zo is is de Mono kalverbox als Standaard, XL en Bio variant verkrijgbaar, waarbij de Bio variant de grootste is. Daarnaast kan de Standaard versie ook worden geleverd als afkalfbox waarbij de zijwand van de kalverbox er deels af kan worden gehaald en na de geboorte aan het voerhek bij de moederkoe kan worden geplaatst. Dit model heet de Topcalf First Care box. De Topcalf Mono XL eenlingbox kan optioneel worden uitgerust met het innovatieve Easy-clean systeem. Dit systeem maakt de bodem van de kalverbox draaibaar waardoor de kalverbox in een handomdraai kan worden uitgemest!

Mono Eenlingboxen

Mono Easy-clean

eenlingbox kalf

Mono First Care

eenlingboxen kalveren

duo eenlingboxen

De Duo eenlingboxen van Topcalf zijn ontworpen voor 2 kalveren. Het houden van kalveren in paren heeft in meerdere studies aangetoond grote voordelen te hebben voor de ontwikkeling van het kalf. Bij Topcalf hebben wij 4 verschillende modellen ontworpen waarin 2 kalveren kunnen worden gehuisvest. De Topcalf Duo standaard is de standaard uitvoering, waarbij de kalveren gescheiden gehouden worden met een vaste tussenwand, voorzien van een zichtluik. De Topcalf Duo-flex is een XL uitvoering van de Duo standaard. Deze eenlingbox beschikt over een uitneembare tussenwand waardoor de kalveren in duo’s kunnen worden gehuisvest. Doordat de tussenwand flexibel uitneembaar is kan de melkveehouder zelf bepalen wanneer hij/zij denkt het juiste moment is de kalveren samen te voegen.

De Topcalf Duo Easy-clean is recent toegevoegd aan ons productassortiment. Deze kalverbox is voorzien van het innovatieve Easy-clean systeem. Dit systeem maakt het mogelijk de individuele bodems van de eenlingboxen draaibaar te maken, waardoor het uitmesten in een handomdraai kan worden gedaan. Daarnaast beschikt deze kalverbox over dezelfde eigenschappen als de Duo-flex. De Duo-flex kalverhut is een variant van de Duo-flex voorzien van een geïsoleerd dak. Daarnaast beschikt deze kalverhut over verlichting en elektriciteit. Deze kalverhut kan eenvoudig worden verplaatst van de voor- en achterzijde, dankzij de heftrucksledes en kan optioneel worden uitgerust met uitloop.

Duo easy-clean

Duo EC - Transparant

kalverhutten

Naast de Mono en Duo eenlingboxen biedt Topcalf ook eenlingboxen met geïsoleerd dak aan. Met de kalverhutten kunnen kalveren goed buiten worden gehuisvest. De Topcalf Trio biedt plek aan 3 kalveren, de Quattro aan 4 en de Quinto biedt plek aan 5 kalveren. Deze kalverhutten zijn net als de kleinere Mono en Duo eenlingboxen voorzien van 2-delige deurtjes die het mogelijk maken de ligplek te betreden zonder een drinkend kalf te storen. Daarnaast beschikken deze kalverhutten allen over elektriciteit en verlichting. Bij de kalverhutten is het mogelijk om de tussenwanden eruit te halen waardoor de eenlingboxen kunnen worden veranderd in (kleine) groepen. Alle Topcalf kalverhutten kunnen eenvoudig worden verplaatst van de voor- en achterzijde dankzij de heftrucksledes. Met de luchtschuiven aan de achterzijde van de ligplekken kan het klimaat makkelijk worden gecontroleerd in de kalverhutten. De Topcalf Trio kalverhut is optioneel uitvoerbaar met het Easy-clean systeem. Naast de kalverhutten levert Topcalf  ook het mobiele groepshok met optionele uitloop.

Groepshuisvesting

Het is nog steeds gebruikelijk om kalveren in de eerste levensweken individueel te huisvesten. Hoewel dit voordelen heeft, zitten er ook zeker voordelen aan kalveren vanaf jongs af aan in groepen huisvesten. Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen dat kalveren die al vroeg in groepen gehouden werden een betere groei behaalde. Dit is van belang aangezien het kalf in haar eerste 8 weken het meeste uierweefsel aanmaakt. Een betere groei in deze periode heeft dus direct impact op de uiteindelijke melkproductie. Dankzij de mobiele Topcalf Kalverstal verblijven ze in een goed geïsoleerde huisvesting met optie tot een ruime uitloop, zodat uw kalveren optimaal kunnen groeien.

Topcalf Kalverstal

topalf kalverstal

Topcalf Groepshok

Topcalf groepshok