MASTERCLASSES DATA-DRIVEN CALF HOUSING

Een kalf is goud waard, maar hoe kunnen we zorgen dat jouw kalf meer waard wordt? Dit en meer willen wij jou graag bijbrengen tijdens onze masterclass. Wil jij meer weten over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kalverhuisvesting, de technologieën en opfoktips? Dan nodigen wij jou graag uit voor onze Masterclass.

Wil jij ook deelnemen aan een Masterclass? Stuur gerust eens een berichtje naar masterclass@schrijver-stal.nl. Dan bespreken we graag de mogelijkheden!

PARTNERS VAN DIT PROJECT

VOORGAANDE MASTERCLASSES

Masterclass MBO Landstede

De afgelopen tijd hebben we twee masterclasses mogen organiseren voor de leerlingen van de opleiding Veehouderij van Landstede MBO. Op woensdag 8 en 22 november kwam deze enthousiaste groep bij ons langs. Tijdens de middag stond Wetgeving en Huisvesting en Data & Visie centraal. In het eerste onderwerp is gesproken over de verschillende huisvestingsvormen die nu en in de toekomst met (eventueel) een andere wetgeving gebruikt kunnen worden op de boerderijen. Het tweede gedeelte van de middag hebben we besteed aan de verschillende vormen van data. Wat is er nuttig aan en op welke manier kun je data verzamelen.

Wij hopen dat de leerlingen een interessante dag hebben gehad!

Masterclass jongveespecialisten

Op maandag 8 april en dinsdag 9 april mochten wij een groep enthousiaste jongveespecialisten verwelkomen voor onze masterclass ‘Data-Driven Calfhousing’. Hierbij waren jongveespecialisten aanwezig uit heel het land. De thema’s die wij behandeld hebben tijdens de masterclass: Wetgeving & Huisvesting, Hoe houd ik kalverlongen gezond?(MSD Animal Health Nederland) en hebben wij een bezoek gebracht aan het Calf Experience Center waarbij er verteld werd over voersystemen & data.

Wij hopen dat iedereen een gezellige en vooral informatieve ochtend heeft gehad!
434476203_959243252869061_2115626967182546945_n

OVER HET PROJECT

De Masterclass “Data-Driven Calf Housing” is onderdeel van het project genaamd “Kalveropfok met Respect”. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met verschillende kennispartners uit de sector. Om dit project te kunnen bekostigen ontvangt Topcalf een subsidie van de Provincie Overijssel. Het doel van dit project is kennisdeling binnen de sector met zowel branchegenoten, kennispartners, en opleidingsinstituten als ook buiten de sector met de maatschappij. De kennisdeling zal zich focussen op de toekomst van de kalveropfok, waarbij de kennis en toekomstvisie van verschillende specialisten zullen zorgen voor verschillende invalshoeken, inzichten en visies op toekomstig van kalveropfok in Nederland. De verschillende kennissessies van vakspecialisten zullen plaatsvinden bij Topcalf in Raalte. Naast de presentatieruimte in het eigen pand wordt er in een aangrenzend pand het “Topcalf Experience Center” ingericht. Dit Experience Center wordt ingericht met de nieuwste huisvestings- & voersystemen, waar diepgaande praktijksessies kunnen worden gehouden.