Speenemmer Hiko

hiko speenemmer als beste uit de test!

Rond de 20.000 keer per jaar vervangt een veehouder of diens echtgenoot de speenemmers van uw kalveren. Dit ook zeker niet zonder reden. Kalveren moeten in de eerste weken namelijk voldoende drinken om een optimale groei te behalen. Daarom is het van belang om schone en goede speenemmers aan de kalverboxen te hangen zodat uw jongvee heerlijk kan drinken. Echter, welke speenemmers zijn er beschikbaar en hoe verschillen ze? Topagrar heeft onderzoek gedaan en hieruit is gebleken dat de Hiko One Click speenemmers als beste uit de test komen!

geteste modellen

  • Akroh met gele draaispeen
  • Gewa-Gelle met super-clean speen
  • Hiko met 1-Click speen
  • Kerbl met hygiënische en Flix-Clip speen

Bovenstaande modellen zijn door Topagrar in de praktijk 2 maanden lang getest. Tijdens deze periode hebben twee veehouders de speenemmers getest op materiaal en vorm, assemblage, reiniging, kleur en inhoud. Lees hier het volledige onderzoek in Engels.

Nuckeleimer

Montage en gebruik

Een goede speen staat centraal bij de drinkemmers. Uit de test blijkt dat alle modellen goed werken maar dat er wel degelijk verschillen te vinden zijn op gebied van gebruiksvriendelijkheid. De Hiko 1-Click toonde aan de meest gebruiksvriendelijke speen te hebben. Waar de andere modellen uit vele individuele stukken bevatten, bestaat de One-Click enkel uit twee delen. Deze eenvoudige compositie zorgt er daarnaast ook voor dat de speen eenvoudig en snel te reinigen zijn.

speenemmertest

Kleur van de speenemmers

Op gebied van uiterlijk zijn de testers unaniem. De transparante emmers krijgen duidelijk de voorkeur boven de volledig gekleurde. Dankzij transparantie kan de veehouder exact zien hoeveel melk er al gedronken is door de kalveren en welke nog moeite hebben met drinken. Naast de kleur is er ook gekeken naar de markeringsstrepen van de inhoud. Bij de transparante emmers zijn er standaard markeringsstrepen te vinden. Echter bij de meesten toch lastig op afstand te lezen.

Het rapport

emmers hiko
Deel deze pagina