Fam. Ter Bogt

Het familiebedrijf is gevestigd in Völlen in Duitsland sinds 2012. Daarvoor werd er 12 jaar een bedrijf gehouden met 3000 melkkoeien in Nieuw-Zeeland. Het bedrijf bestaat uit twee locaties, op de eerste locatie worden 200 melkkoeien en de jongere kalveren gehouden in de kalverboxen van Topcalf. De tweede locatie is enkele honderden meters verderop, hier staan 100 melkkoeien en het jongvee vanaf 4 maanden tot afkalven.  

De melkkoeien worden drie keer per dag gemolken in de twee keer twintig swing-over van Delaval. Er wordt drie keer per dag gemolken om een productie van 4 kg melk per koe per dag meer te behalen. Het bedrijf heeft 150 hectare gras en 50 hectare maïs en voert een TMR-rantsoen met de twee voersoorten en daarnaast nog droge bijproducten uit 6 verschillende silo’s. 

De jongste kalveren worden gehuisvest in vier Topcalf Quinto kalverhutten. Alle kalveren worden gehouden tot 200 kg. Dit gewicht bereiken de kalveren met ongeveer zeven à acht maanden. De kalveren worden drie tot vier weken gehouden in de eenling kalverboxen. Daarna worden de kalveren gehouden in vier Topcalf groepshokken met uitloop. Na vier maanden worden de kalveren naar de andere locatie verplaatst. Daar worden de stierkalveren gehouden tot 200 kg en gaan daarna naar een ander bedrijf. De vaarskalveren worden op het bedrijf gehouden tot afkalven en worden gebruikt voor de vervanging.  

De kalveren hebben te allen tijde vers water en gehakseld stro met brok ter beschikking. Tweemaal per dag krijgen de kalveren melk in de speenemmer. In de groepshokken wordt er melk gevoerd door middel van een milkbar. 

 Bekijk de onderstaande video en foto’s: 

Topcalf - Fam. Ter Bogt
Topcalf - Fam. Ter Bogt
Topcalf - Fam. Ter Bogt
Topcalf - Fam. Ter Bogt
Topcalf - Fam. Ter Bogt
Topcalf - Fam. Ter Bogt
Topcalf - Fam. Ter Bogt
Topcalf - Fam. Ter Bogt
Topcalf - Fam. Ter Bogt
Deel deze pagina